Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka śledziowa z purpurowymi ziemniakami

Sałatka śledziowa z purpurowymi ziemniakami

Autor: Ziemniaczki

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 14

Dodano: 07.10.2014

Odsłon: 2265

Prosta i bardzo smaczna sałatka śledziowa. Zamiast białych użyto purpurowych ziemniaków. To doskonała w smaku odmiana. Dzięki zawartym w niej antyoksydantach posiada cenne właściwości zdrowotne: wspomaga profilaktykę nadciśnienia, raka, miażdżycy. Wspomaga też odchudzanie

Składniki

  • 300 g purpurowych ziemniaków
  • 3 marynowane filety śledziowe
  • 1 cebula
  • 150 g kiszonych ogórków
  • 1 puszka białej fasolki konserwowej
  • sok cytryny do smaku
  • 3 łyżki majonezu
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać
    i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać dość drobno pokrojone pozostałe składniki
    i odsączoną fasolkę z puszki. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodać majonez, delikatnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń