Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka śledziowo-jajeczna.

Sałatka śledziowo-jajeczna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 727 Ocena: 13736

Dodano:

Odsłon: 2332

Bardzo lubię śledzie,mimo,że upały,schłodzona sałatka wyśmienicie smakowała:)

Składniki

  • jajka 6 szt.
  • płaty matiasa 4szt
  • cebula 2 szt
  • bąki z cebuli pęczek
  • mała czerwona papryczka
  • majonez kielecki 4 łyżki
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • Pieprz czarny
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć,zmieniając wodę około 2-3 godz.

    Jajka ugotowane na twardzo pokroić w drobną kostkę.
    Papryczkę,cebulę ,bąki ,oraz wymoczone śledzie również pokroić w kostkę.

    Dać do miski,dodać majonez,śmietanę i pieprz,dokładnie wymieszać.
    Soli nie dawałam,ponieważ śledzie były słonawe.
    Dać do lodówki na kilka godz.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń