Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka śledziowo-jajeczna.

Sałatka śledziowo-jajeczna.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 398 Ocena: 5832

Dodano: 23.11.2017

Odsłon: 2101

Polecam łasuchom śledzi:)

Składniki

  • matiasy 4 szt
  • jajka 5 szt
  • jabłko
  • cebula
  • majonez 2 łyżki
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • pieprz do smaku
  • zielenina,co mamy pod ręką
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć około 2 godz.Jajka ugotować na twardo.

    Wymoczone śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w grubszą kostkę.
    Jajka, jabłko,cebulę również pokroić w kostkę.

    Dodać majonez,śmietanę,pieprz i trochę zieleniny-wymieszać i dać do lodówki.
    Soli nie dajemy,gdyż śledzie wyrównają jej brak.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń