Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka strączkowa"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Słonecznik wsypuję na suchą patelnię. Mieszając, prażę ziarenka na średnim ogniu. Przesypuję na talerzyk, studzę.
Do wysokiego pojemnika przekładam starannie opłukany, pokrojony koperek, dodaję starty ser, uprażony słonecznik i obrany ząbek czosnku. Dolewam oliwę i miksuję blenderem. Sos doprawiam solą i pieprzem.
Ziemniaki skrobię, marchewkę obieram, fasolkę oczyszczam. Dokładanie myję warzywa. Marchewkę kroję w plasterki. Ziemniaki i fasolkę gotuję w osolonej wodzie, ok. 30 minut. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję opłukany bób i pokrojoną marchewkę.
Po ugotowaniu warzywa odcedzam i studzę. Bób obieram z łupinek. Warzywa łączę z pesto koperkowo-czosnkowym. Przed podaniem sałatkę lekko chłodzę.
ok. 50 min
Porcja kosztuje ok. 4,50 zł
Porcja zawiera ok. 390 kcal
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Tina