Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odcedzić, przelać zimną wodą, obrać jeszcze ciepłe. Ostudzić, pokroić w plastry. Oczyścić por, pokroić w półplasterki, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w plasterki. Ziemniaki, jabłko, por i osączoną kukurydzę wymieszać. Polać śmietaną przyprawioną curry. Oprószyć szczypiorkiem.