Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka szparagowa z makaronem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Makaron gotuję al dente w dużej ilości osolonej wody, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Gotowy odcedzam i przelewam na dość gęstym sitku zimną wodą. Osączam.
2Szparagi kroję na kawałki. Najpierw gotuję w lekko posolonej wodzie białe (5 min), po czym dodaję zielone i gotuję kolejne 5 min (szparagi powinny być chrupiące, nie rozgotowane). Odcedzam je i studzę.
Cukinię dokładnie myję i ścieram na tarce jarzynowej. Przesmażam ją na patelni na odrobinie oleju, aż zmięknie. Doprawiam solą oraz pieprzem.
Do makaronu dodaję cukinię, pokrojone pomidorki suszone, zalewę z pomidorów, szparagi, posiekany koperek. Przyprawiam, mieszam.Źródło: Tina