Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka tuńczykowa z miksem kolorowych warzyw

Sałatka tuńczykowa z miksem kolorowych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Sałatka tuńczykowa z miksem kolorowych warzyw"

Składniki

  • 30 dag makaronu falbanki
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 8 rzodkiewek
  • 1 szklanka groszku z puszki
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 12 małych pomidorków
  • po 1 małym strąku czerwonej i żółtej papryki
  • 4 łyżki zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • czarny pieprz. Do dekoracji: natka pietruszki oraz ziarenka czerwonego pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go, przelej na sitku zimną wodą i dokładnie osącz.

  2. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj ok. 7 minut. Następnie odcedź i osącz. Papryki, rzodkiewki i pomidory umyj. Papryki potnij w kostkę. Kilka rzodkiewek odłóż do dekoracji, pozostałe pokrój w plasterki. Groszek i oliwki przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną z zalewy. Tuńczyka osącz.

  3. Rybę rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z resztą składników. Przypraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę udekoruj natką, czerwonym pieprzem i odłożonymi rzodkiewkami powycinanymi np. w gwiazdki.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń