Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka w słoiki - wielowarzywna

Sałatka w słoiki - wielowarzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 105

Dodano:

Odsłon: 930

Świetny dodatek do zimowego obiadu :)

Składniki

  • 3 kg ogórków
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 1/2 kg – 1 kg cebuli
  • 1 mała główka kapusty
  • 5 ząbków czosnku
  • Zalewa:
  • 6 szklanek wody
  • 1 1/2 szklanki octu 10%
  • 2 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1/2 szklanki soli
  • 1 kabaczek
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki w skórce pokroić w plasterki. Czerwoną paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek pokroić w kostkę – wszystko wymieszać.

  2. Do dużego garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, kurkumę, gorczycę i sól.

  3. Wszystko razem wymieszać i zagotować zalewę. Następnie dodać do niej
    przygotowane warzywa ( ogórki, czerwoną paprykę, cebulę, kapusta i czosnek).

  4. Razem gotować jeszcze 5 minut. Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików.

  5. Pasteryzować 10 – 15 min. minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń