Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, odżywcza i kolorowa sałatka warstwowa
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Składniki
Mieso pokroic na niewielkie kostki i napanierowac przyprawami, (poniewaz przyprawa gyros i kebab nieco nam przybrzydly :), zaczelam kombinowac z innymi), odstawic do lodowki na ok godzine. Na kilku lyzeczkach masla usmazyc piersi na lekkim ogniu, by nie byly spieczone i suche. Pod koniec smazenia dodac pokrojony w kosteczke czosnek. Po usmazeniu, osaczyc z nadmiaru tluszczu i odstawic w chlodne miejsce. Wszystkie warzywa, poza kapusta i kukurydza, bedziemy kroic w kostke. Do przygotowanej salaterki wrzucamy schlodzone piersi. Na piersi kladziemy warstwe cebuli, a na nia papryke, na papryke czerwona cabule, a na nia ogorki korniszone. Zalewamy ketchupem, nie zalujemy!. Na ketchup wrzucamy warstwe odsaczonej kukurydzy, ktora smarujemy majonezem (ok 1-1,5 cm). Szatkujemy kapuste pekinska ( ta miekka czesc) i ukladamy na salatce jako ostatnia warstwe. ( Twarda, niewykorzystana czesc kapusty pekinskiej mozna uzyc jako dodatkowy skladnik zupy, swietnie smakuje!)