Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka warstwowa z kiełkami

Sałatka warstwowa z kiełkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 164

Dodano:

Odsłon: 5489

Lekka sałatka, która doskonale prezentuje się na stole

Składniki

  • Kiełki (np. rzodkiewki) - 50 g
  • Ogórek - 1 szt.
  • Jajka na twardo - 4 szt.
  • Papryka czerwona - 1 szt.
  • Mieszanka warzywna (kukurydza i groszek) - 212 ml
  • Mozzarella (do utarcia) - 15 dag
  • Szczypiorek
  • Majonez
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórka, paprykę i jajka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. Mieszankę warzywną odsączyć z zalewy.

  2. W przezroczystej salaterce ułożyć kiełki. Posmarować majonezem. Ułożyć warstwę papryki. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć cienką warstwą majonezu. Układać kolejne warstwy z mieszanki warzywnej, sera, ogórka, jajek; każdą z nich oddzielić cienką warstwą majonezu.

  3. Wierzch przykryć grubszą warstwą majonezu. Udekorować kiełkami i szczypiorkiem. Schłodzić przez min. 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń