Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka warzywna z fasolą

Sałatka warzywna z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2123 Ocena: 11904

Dodano:

Odsłon: 7256

Błyskawiczna sałatka na smaczną przekąskę.

Składniki

  • Rzodkiewka 1 pęczek
  • Marchewka ugotowana ½ kg
  • Pietruszka ugotowana 1 szt.
  • Jabłko winne 2 szt.
  • Papryka czerwona świeża ½ szt.
  • Kukurydza 1 puszka
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Fasola biała 1 puszka
  • Jajko ugotowane 5 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez według uznania
  • Musztarda 2 łyżki
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchewkę, rzodkiewkę, paprykę, pietruszkę, białka jajek , jabłka, pokroić w kostkę i wymieszać z resztą składników. Następnie doprawić do smaku, wymieszać, dodać majonez według uznania, musztardę i jeszcze raz dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku, wstawić do lodówki, schłodzić i podawać z dobrą wędliną i pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń