Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porą zimową brakuje na witamin które znajdują się w owocach jak również warzywach, dlatego proponuję zrobić zapasy na zimne dni zimy.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 486
Polecam.
Odsłon: 101
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 105
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 486
Polecam.
Odsłon: 101
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 105
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ogórki kroimy w plastry ( nie obrane) . Z papryki usuwamy gniazda, kroimy w paseczki małe. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinie obieramy i kroimy w pół plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obrany drobno kroimy. Warzywa przekładamy do miski.
Wszystkie składniki na zalewę razem mieszamy i zalewamy warzywa. Zostawiamy na 2 godziny. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy.
Pasteryzujemy 20 minut. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem i czekamy aż wystygną. Sałatka gotowa. Smacznego.