Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tą sałatkę, bo przenosi mnie w smaki dzieciństwa. Bardzo podobną robiła moja Babcia i serwowała ją na rozmaite spotkania rodzinne. Warzywa w połączeniu z drobiową kiełbasą otula majonez z czosnkową nutą. Sałatka jest prosta w przygotowaniu, ale jej smak idealnie wpisuje się w sałatkową klasykę polskiego stołu. Smacznie polecam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach wraz z marchewką i pietruszką w lekko osolonej wodzie, studzimy i kroimy w kostkę. Kukurydzę, groszek i białą fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy do pokrojonych warzyw wraz z drobiową kiełbasą, także pokrojoną w kostkę. Majonez dokładnie mieszamy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz łyżeczką koperku i dodajemy do warzyw oraz kiełbasy. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Sałatkę serwujemy samodzielnie lub z dodatkiem świeżego pieczywa Życzę smacznego! :)