Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje jako dodatek do dań mięsnych, szczególnie tych z grilla
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 346
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 346
Składniki
Ogórki myjemy. Kroimy (ja wolę grubiej krojone) lub ścieramy na tarce w talarki. Solimy i pozostawiamy na dwie godziny, by puściły sok, następnie osączamy.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę . Z papryki usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małe kawałki. Warzywa przekładamy do miski z ogórkami i mieszamy.
Gotujemy zalewę. Sałatkę wkładamy słoiczków. Wlewamy zalewę. Zakręcamy i gotujemy ok. 20-25 minut