Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka wielowarzywna

Sałatka wielowarzywna

Autor: Minimus

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 62

Dodano: 10.10.2010

Odsłon: 38960

Świetnie smakuje jako dodatek do dań mięsnych, szczególnie tych z grilla

Składniki

  • ogórki, 4 kg
  • marchew, 1 kg
  • cebula, 1 kg
  • papryka, 1 kg
  • Zalewa: 6 szkalnek wody, 2 szklanki octu, 1/2 szklanki dobrego oleju, 2 szklanki cukru, 3 łyżki soli,• Przyprawy: gorc
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy. Kroimy (ja wolę grubiej krojone) lub ścieramy na tarce w talarki. Solimy i pozostawiamy na dwie godziny, by puściły sok, następnie osączamy.

  2. Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę . Z papryki usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małe kawałki. Warzywa przekładamy do miski z ogórkami i mieszamy.

  3. Gotujemy zalewę. Sałatkę wkładamy słoiczków. Wlewamy zalewę. Zakręcamy i gotujemy ok. 20-25 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sylwia89626 16 sierpnia 2013 jakie przyprawy dodac? gorczyce tylko widze, reszte przypraw mi ucielo:(

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 10 października 2010 .Kolorowa i napewno bardzo smaczna....do wyprobowania w najblizszym czasie;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń