Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z arbuza i fety

Sałatka z arbuza i fety

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1683

Dodano:

Odsłon: 3551

szybka, efektowna i doskonała na wieczór przy winku, albo cydrze z polskich jabłek; jak wszystkie sałatki z tego blogu ta też pochodzi od Śnieżki ;-)

Składniki

  • arbuz - 1 mały lub połowa dużego
  • czerwona cebula - 2 małe
  • pietruszka - pęczek natki
  • świeża mięta - kilka gałązek (opcjonalnie)
  • limonka - 3-4 szt.
  • feta - 1 opakowanie 270 g
  • łuskany słonecznik - garść
  • oliwa extra virgin - 5 łyżek
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. z arbuza wycinamy miąższ, usuwamy pestki, kroimy w kostkę i wrzucamy do salaterki

  2. czerwoną cebulę drobno kroimy i wrzucamy na arbuza

  3. pietruszkę i miętę drobno siekamy i rozkładamy na cebuli

  4. wyciskamy sok z limonek i polewamy salatkę

  5. teraz czas na fetę: kroimy w kostkę i rozkładamy na sałatce

  6. całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz uprażonymi na suchej patelni ziarenkami słonecznika

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń