Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z awokado, granatu i pomidorów"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Składniki
Awokado przekrój, wyjmij pestkę, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w plasterki, skrop sokiem wyciśniętym z limonki. Opłucz listki rukoli, porwij na kawałki. Pomidory umyj, razem z mozzarellą pokrój w plasterki.
Przygotuj sos z oliwy, 2 łyżek soku z limonki, miodu oraz octu. Dopraw solą i białym pieprzem. Rukolę połącz z pomidorami, awokado i mozzarellą, posyp ziarnami granatu i zalej sosem.
czas ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety