Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka świetnie sprawdziła się jako składnik sałatki. W połączeniu z serem feta i truskawkami , w towarzystwie sosu winegret dla mnie idealna..
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2009
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 274
Polecam.
Odsłon: 1800
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 689
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 40
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2009
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 274
Polecam.
Odsłon: 1800
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 689
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 40
Składniki
Wymieszałem wszystkie składniki sosu, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki się połączyły. Z botwinki odciąłem końcówki z buraczkami. Umyłem liście, delikatnie osuszyłem ściereczką i posiekałem razem z łodyżkami. Sałatę opłukałem, odwirowałem z wody, pokroiłem na wąskie paski. Fetę pokroiłem w kostkę. Plasterki szynki przekroiłem wzdłuż. Botwinkę wymieszałem z sałatą, polałem sosem. Na wierzchu ułożyłem szynkę, fetę i pokrojone truskawki.