Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, efektowna i przede wszystkim smakowita - przyjęła się na imprezkach i zagościła w menu na stałe;)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Składniki
Brokuły gotować w osolonej wodzie kilka minut, niezbyt długo - żeby nie były zbyt miękkie. Odcedzić, ostudzić. Ułożyć schłodzone brokuły na dużym płaskim talerzu po "brzegu". Fasolę odcedzić,przepłukać wodą, osuszyć na papierowym ręczniku. Przesypać na środek talerza. Ser feta pokroić w kostkę (do tej sałatki może być Favita - lubię jej smak - a,że składników sałatki się nie miesza, to i feta z Favity się nie "rozpuszcza") Kostki fety ułożyć na fasolce.
Dip:Jogurt połączyć z majonezem, dodać rozgnieciony czosnek. Doprawić do smaku, polać całość sałatki. Sałatkę można podawać samą bądź w zestawie z półmiskiem wędlin lub mięs.
p.s. ilość czosnku w dipie uzależniona od wielkości ząbków i upodobań Smakerów;)