Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z brukselki na ciepło"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 419
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 419
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 753
Składniki
Brukselkę opłucz starannie pod bieżącą wodą, odetnij końcówki. Włóż do garnka. Oczyść marchewki, opłucz, pokrój w długie cienkie paski. W podobny sposób potnij obraną bulwę selera. Do garnka z brukselką wlej litr wody, wkrusz kostkę bulionową. Gotuj 15 minut.
Po tym czasie dosyp pokrojone w paseczki warzywa. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Całość odlej na sicie, osącz. Warzywa przełóż do miski, skrop olejem i sosem sojowym, dopraw pieprzem i, w razie potrzeby, solą. Posyp ziarnami czarnuszki.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety