Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z buraczków, jabłek i orzechów"
Polecam.
Odsłon: 114
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 27
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 544
Polecam.
Odsłon: 114
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 27
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 544
Składniki
Buraki ugotować w mundurkach do miękkości. Odcedzić, schłodzić, obrać, pokroić w kostkę. Jabłka umyć (nie obierać), przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry, skropić sokiem.
Buraki wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, i szczyptą cukru. Sałatkę kłaść na plastrach jabłek ułożonych na talerzu, posypać posiekanymi orzechami i posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce.
Do sałatki buraczanej możesz dodać owoce granatu, cząstki pomarańczy. Pasują też nasiona słonecznika lub dyni.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium