Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z buraków i kiełbasy"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 111
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 111
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Składniki
Buraki wyszoruj i obierz. Pokrój na ćwiartki. Skrop olejem, oprósz tymiankiem. Skrop sokiem z cytryny. Przełóż do żaroodpornego naczynia, dołóż listek laurowy, piecz w 180°C do miękkości, ok. 30 minut.
W tym czasie poszatkuj kapustę, skrop ją resztą soku z cytryny i zalej wrzątkiem. Od razu przełóż na sitko, osącz. Dopraw kminkiem, szczyptą soli i majerankiem. Buraki zetrzyj na grube wiórki, dodaj do kapusty.
Kiełbasę pokrój na plasterki, boczek – w kostkę. Boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy zacznie się wytapiać tłuszcz, dodaj kiełbasę. Gdy mięso się zrumieni, przełóż na ręcznik papierowy.
sosu zmiksuj. Warzywa wymieszaj z boczkiem i kiełbasą. Skrop sosem, wstaw do lodówki na przynajmniej 30 minut. PodawajŹródło: Naj