Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z cieciorką i suszonym pomidorem"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Składniki
Cieciorkę przełożyć na sitko i pozostawić tak, aż ocieknie z zalewy. Rozmaryn opłukać, oderwać igiełki od gałązek i drobno je posiekać. Czosnek obrać, drobniutko pokroić, wymieszać go z ciecierzycą, oliwą i rozmarynem. Następnie rozłożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Zapiekać około 15 minut.
W tym czasie komosę ryżową ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić na sicie. Migdały posiekać, zrumienić na suchej patelni. Suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Dymki oczyścić, pociąć na kawałeczki. Cieciorkę wyjąć z piekarnika, wymieszać z migdałami, suszonymi pomidorami i dymkami. Skropić octem winnym. Przyprawić pieprzem i solą. Sałatkę lekko przemieszać.Źródło: Życie na gorąco