Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 45806

Dodano:

Odsłon: 5565

Dodatek warzywny do obiadu.

Składniki

  • główka czerwonej kapusty (średniej wielkości)
  • por 1 szt
  • jabłko winne 2 szt
  • oliwa z oliwek, ocet, sól, pieprz, cukier
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, gotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pora umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półtalarki.
    Warzywa wymieszać w misce, dodać ocet (2- 3 łyżki) oraz olej (1- 2 łyżki), przemieszać. Jabłka obrać i zetrzć na tarce prosto do miski z sałatką. W trakcie tarcia jabłek, dobrze jest co chwilę przemieszać utartą ich część z sałatką, wtedy jabłka nie ściemnieją.

  2. Sałatkę doprawić wg potrzeby. Powinna mieć lekko winny smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń