Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Autor: Mika06062014

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 95

Dodano: 21.10.2014

Odsłon: 5350

Sałatka pasteryzowana w słoikach. Idealna do obiadu:)

Składniki

  • 2 kg czerwonej kapusty
  • 3 cebule
  • 3 łyżki soli
  • 7 łyżek octu
  • 5 jabłek
  • 10 dag cukru
  • 1/2 l wody
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować , cebule pokroić posypać solą i odstawić na 24 h. Kapustę odcisnąć , do wody dać cukier ,ocet i zagotować. Kapustę wrzucić i gotować 15 minut , dodać starte jabłka. Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń