Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z fasolką, soczewicą i szpinakiem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 240 st. C. Pokrój ser na mniejsze kawałki. Przełóż do żaroodpornego naczynia ser i fasolkę, skrop oliwą i piecz 10-12 minut, aż ser się zarumieni.
Połącz oliwę, sok z cytryny, musztardę. Dobrze wymieszaj. Wyłóż na talerz fasolkę z serem, posyp odcedzoną soczewicą, listkami szpinaku. Polej dressingiem. Do smaku możesz doprawić solą i pieprzem.
Żeby uzyskać jednolitą konsystencję sosu, wykorzystaj mały słoiczek. Wlej do niego danego sosu, zakręć nakrętkę i mocno potrząsaj. To doskonała metoda też na uzyskanie gładkiego winegretu.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 350 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcjaŹródło: Olivia