Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fasolką szparagową

Przepis dnia 2010-04-14
Sałatka z fasolką szparagową

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6656

Dodano: 03.04.2010

Odsłon: 29960

Najprostsza sałatka w wykonaniu, ale za to bardzo smaczna. Idealna dla początkujących gospodyń i nie tylko...)

Składniki

  • fasolka szparagowa mrożona, 25 dkg.
  • jajka, 4-5 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • majonez "Kielecki"/ jogurt nat., 3 łyżki/1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
  • koperek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę zamrożoną ugotować w lekko osolonym wrzątku i wystudzić. Trzeba pilnować, żeby fasolka nie rozgotowała się na ciapkę.

  2. Ugotowane jajka pokroić w grubą kostkę.

  3. Rozgnieciony czosnek, sól i pieprz dodać do majonezu i jogurtu. Dokładnie wymieszać i połączyć z fasolką i jajkami. Po wymieszaniu spróbować i ewentualnie doprawić do smaku ,posypać koperkiem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 03 czerwca 2010 Prosta i na pewno pyszna.jutro wypróbuję.Dzięki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katiusza 02 czerwca 2010 ja dodaje jeszcze brokuły i paluszki krabowe, czasami sałatę, wtedy smakuje mi najlepiej:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 14 kwietnia 2010 o pyszniasta sałatka, mam potworny ślinotok, ja wprost kocham szparagówkę! :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 14 kwietnia 2010 Dzięki Elżbieta, każda rada i sugestia jest bardzo ważna i na pewno z nich skorzystam. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 kwietnia 2010 Smakowite połączenie, takie jak lubię ;) Wykorzystam radę o cytrynie, gdyż fasolka świeża/ mrożona smakuje mi dużo bardziej niż "słoikowa" (i ta słoikowa jest bardzo miękka)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 kwietnia 2010 Bożenko masz racje, sałatka będzie wtedy ekspresowa.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 05 kwietnia 2010 bardzo prosty i fajny przepis, ale ja zamiast fasolki mrożonej dałabym zieloną fasolkę ze słoika (wtedy nie trzeba jej gotować)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń