Do góry

Dania główne Przepis na:

sałatka z fasolką szparagową

sałatka z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7398

Dodano:

Odsłon: 5741

banalnie prosta i szybka w sam raz dla niespodziewanych gości

Składniki

  • jajka na twardo, 7 sztuk
  • majonez kielecki, 1 słoik - 310 ml
  • fasolka szparagowa konserwowa u mnie zielona, 1 słoik
  • ketchup u mnie z tortexu, 1 butelka - 500 gl
  • papryka konserwowa, 1 słoik
  • sól pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w naczyniu szklanym (u mnie prostokątne żaroodporne ponieważ się ładnie prezentuje) układamy warstwami jajka pokrojone na ćwiartki, solimy je i pieprzymy, następnie majonez, odsączona fasolka, ketchup i odsączona papryka pokrojona w paseczki.

  2. Ja używam zazwyczaj czerwoną paprykę konserwową na miodzie mojej roboty jednak tym razem miałam tylko zieloną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 18 grudnia 2012 ja tez uzywam tylko kieleckiego majonezu, wg mnie jest najlepszy, papryka konserwowa na miodzie, koniecznie musisz wstawić przepis na nią, zrobie w przyszłym sezonie :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń