Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fasolką szparagową i sezamem

Sałatka z fasolką szparagową i sezamem

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 5073

Dodano:

Odsłon: 1638

Pyszna, kolorowa i bardzo zdrowa sałatka do obiadu z fasolką szparagową, warzywami i sezamem. To zawsze alternatywa dla zwykłej fasolki do obiadu.

Składniki

  • 200 g ugotowanej żółtej fasoli szparagowej
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek gruntowy
  • 2 rzodkiewki
  • szczypiorek
  • cytryna oraz oliwa
  • sól pieprz do smaku, 1,4 łyżeczki cukru, sezam
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowaną przestudzoną fasolkę szparagową kroimy na 3 części aby powstały krótkie słupki. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka oraz rzodkiewkę. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz wlewamy oliwę oraz łyżkę sezamu, pokrojony szczypiorek i odrobinę cytryny. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę przed podaniem do przegryzienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń