Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fasolki szparagowej do obiadu

Sałatka z fasolki szparagowej do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 269 Ocena: 6033

Dodano:

Odsłon: 10238

Pyszny dodatek do obiadu,do mięs ,choć przyznam się szczerze ,że ja to ją mogę samą wcinać-jest po prostu pyszna,zupełnie inna a zarazem bardzo prosta do zrobienia-polecam gorąco

Składniki

  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 2 młode marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • cebulka czerwona
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
  • szczypta cukru,
  • ocet ,sól,pieprz -do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę płuczemy,obcinamy końcówki,marchewkę obieramy,wrzucamy razem do garnka,zalewamy wodą tak ,żeby przykryła warzywa,wodę solimy i gotujemy do miękkości.Odcedzamy i studzimy.
    Fasolki kroimy w mniejsze kawałki,marchewkę i cebulkę w kosteczkę,siekamy natkę pietruszki,mieszamy wszystko razem,dodajemy oliwę ,sól ,pieprz i odrobinę octu do smaku,mieszamy dokładnie i schładzamy w lodówce-Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń