Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fenkułu

Sałatka z fenkułu

Autor: konhambos

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1610

Dodano: 21.08.2017

Odsłon: 539

Prosta, szybka i przepyszna salatka z kopru wloskiego.

Składniki

  • 2 fenkuly
  • 400 g greckiego jogurtu
  • 2 lyzki musztardy dijon
  • skórka z 1/2 pomaranczy
  • sok z 1/2 pomaranczy
  • 1 lyzka bialego octu winnego
  • 2 lyzki majonezu
  • 2 szczypty cukru
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fenkuly przepolowic, wyciac glaby a nastepnie poszatkowac lub pokroic w cienkie plastry lub piórka.
    Z pozostalych skladników zrobic dressing i wszystko dokladnie wymieszac.
    Wstawic do lodówki, aby sie "przegryzla".
    Do dressingu, jesli ktos lubi mozna tez dodac "koper" z górnej czesci fenkulu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń