Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fetą

Sałatka z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 18435

Łatwa i szybka w przygotowaniu. Może też służyć jako dodatek do obiadu. Wyśmienicie smakuje z duszoną karkówką.

Składniki

  • sałata lodowa lub karbowana, 1
  • ser feta, pół op
  • mieszanka mexykańska w puszce (mała), 1
  • wiekszy pomidor, 1
  • średni ogórek kiszony, 1
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • cukier
  • pieprz
  • rozgnieciony ząbek czosnku, 1
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Połowę główki sałaty umyć, wysuszyć i podrzeć na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Ser feta, pomidor (sparzony i bez skórki) i ogórek pokroić w kostkę, odsączyć mieszankę mexykańską i dodać do reszty składników. Z oliwy z oliwek, soku z cytryny, musztardy, pieprzu, czosnku i cukru zrobić sos winegret. Delikatnie wymieszać pokrojone składniki, polać sosem i ponownie delikatnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maryna 15 marca 2010 Pyszna! Zrobiłam na imprezę i natychmiast zniknęła! Goście prawie się o nią bili :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń