Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z fetą i wędzonym łososiem na przystawkę.

Sałatka z fetą i wędzonym łososiem na przystawkę.

Autor: patrusia84

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 446

Dodano: 14.02.2010

Odsłon: 29864

Walentynkowa przystawka :* Oczywiście nie tylko na Walentynki, bardzo smaczna. Troszkę podobna do greckiej...

Składniki

  • wędzony łosoś ok. 50 g
  • FETA
  • kapusta pekińska lub mieszanka sałat
  • duża czerwona cebula
  • czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • ogórek
  • koperkowy sos sałatkowy
  • oliwa z oliwek
  • oliwki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste pekińską kroimy w bardzo grube kawałki (sałatę rwiemy na kawałki), cebulę kroimy w krążki. Pomidory kroimy na kawałki i usuwamy z nich miąższ. Można użyć pomidorków koktajlowych, które dzielimy tylko na pół. Ogórek kroimy w plasterki. Oliwki dzielimy na połówki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przygotowujemy sos koperkowy według przepisu na opakowaniu - mieszamy go z wodą i oliwą. Wybrałam sos koperkowy bo wydaje mi się najbardziej odpowiedni do łososia. Fete pokrojoną w kostkę wrzucamy do sałatki i bardzo delikatnie mieszamy - tak, żeby feta się nie pokruszyła. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Po nałożeniu sałatki na talerz dodkładamy do niej łososia. Sałatkę podałam z przygotowanym pieczywem czosnkowym.

  2. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 03 marca 2010 widzę tu nagromadzenie moich ulubionych składników sałatkowych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń