Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z figami i jajkiem po wiedeńsku

Sałatka z figami i jajkiem po wiedeńsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Sałatka z figami i jajkiem po wiedeńsku"

Składniki

  • opakowanie roszponki
  • 2 łyżki obranych orzechów laskowych
  • 3 figi
  • świeżo zmielony pieprz. Dressing: łyżeczka miodu
  • łyżka octu winnego
  • 4 łyżki oliwy. Jajko w koszulce: jajko
  • 1 l wody
  • mały woreczek śniadaniowy
  • kilka kropli oliwy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Roszponkę umyj i osusz na papierowym ręczniku. Ułóż ją na talerzu. Pokrój figi w ósemki i rozłóż je na sałacie.

  2. Orzechy laskowe upraż na suchej patelni i posyp sałatkę. W szklaneczce zmieszaj miód z octem, wlej oliwę i dokładnie połącz. Przed podaniem polej sałatę dressingiem.

  3. Zagotuj wodę. Woreczek wysmaruj od środka oliwą. Wbij jajko i zawiąż woreczek. Włóż go do wrzącej wody i gotuj na małym ogniu – ok. 4 minuty. Po tym czasie woreczek rozetnij i wyjmij jajko.

  4. Ułóż je na sałatce i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z grzankami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń