Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z grillowanym kurczakiem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 47
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 47
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Składniki
ok. 15 minut 1 porcja ok. 350 kcal
Liście szpinaku, rukolę oraz pozostałe sałaty opłucz, dobrze osusz, ew. porwij na mniejsze kawałki. Paprykę, pomidory i ogórek umyj, wytrzyj, pokrój w kosteczkę. Kurczaka potnij na spore kawałki. Orzechy drobno posiekaj. Przygotowane wymieszaj w salaterce.
Przygotuj sos musztardowy: oliwę utrzyj z musztardą (najlepiej sarepską). Domieszaj miód oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posyp orzechami. Polej sosem musztardowym. Serwuj z pszennymi grzankami.
Przepis według: Katarzyny Marciniak-Morawskiej, Roberta Piaseckiego i Marcina StupkiŹródło: Tina