Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i lekka sałatka z grillowanym kurczakiem, na letnie wieczory z przyjaciółmi.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 1050
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 1050
Składniki
Przygotowanie marynaty i sosu Marynata 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sól, pieprz Sos 1 limonka sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Kurczaka kroimy w kawałki i umieszczamy w marynacie na co najmniej pół godziny (mięso marynujemy w lodówce). Szpinak myjemy, kilka listków zostawiamy do ozdoby, a resztę przekładamy do garnka, dodajemy masło, przeciśnięty czosnek i gotujemy na małym ogniu kilka minut, aż szpinak zmięknie. Warzywa kroimy w kawałki. Cukinię grillujemy na patelni. To samo robimy z kurczakiem. Na talerz wykładamy szpinak, układamy na nim kurczaka, warzywa umieszczamy obok. Z limonki wyciskamy sok i z połowy ścieramy skórkę, dodajemy sól, pieprz oraz oliwę i tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Całość przyozdabiamy listkami szpinaku. Na sam koniec posypujemy pokruszonymi chipsami CRISPY NATURAL Marchew na ostro.