Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2664
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 341
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2664
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 341
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Liście sałaty umyj i osusz. Porwij na kawałki. Ogórek obierz, pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do salaterki.
Pokrój płaty śledzia w kostkę. Dodaj do warzyw, wymieszaj. Posyp grubo pokrojonym koperkiem.
Przygotuj sos: połącz wodę, olej, zioła, dodaj pieprz, sól, cukier, sok z cytryny. Wymieszaj. Polej sałatkę.
Kromki pieczywa pokrój w kostkę i opiecz, mieszając, na suchej patelni. Sałatkę przed podaniem posyp grzankami.