Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z jajkiem i bekonem

Sałatka z jajkiem i bekonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1439

Dodano:

Odsłon: 3271

sałatka która nadaje sie zarówno na śniadanie jak i kolocje

Składniki

  • sałata roszponka
  • 3 jajka
  • 100 g bekonu w plastrach
  • 3 małe ogórki
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżeczki octu winogronowego można użyć innego
  • 0,5 łyżeczki cukru
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Bekon usmażyć na chrupiące chipsy.
    Sałatę umyć.
    Z oliwy octu i musztardy i cukru przygotować sos do sałatki.

  2. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki.Usmażony bekon pokroić na kawałki ok 5 cm.
    Ogórka pokroić w krążki.Rzodkiewkę w drobną kostkę.
    Do miski włożyć sałatę, ogórki,rzodkiew,bekon i jajka i na koniec polać przygotowanym wcześniej sosem.



    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 22 października 2014 Świetne połączenie składników - sałatka musi być pyszna :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń