Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkiem, kukurydzą i pieczarkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Dwie puste szerokie szklanki włóż do zamrażalnika. Jogurt, majonez i przyprawy zmi ksuj. Wstaw do lodówki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki.
Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki i podsmaż na suchej patelni. Posól. Kapustę umyj i pokrój w paski. Groszek przelej wrzątkiem.
Do schłodzonych szklanek włóż po połowie składników – zacznij od kapusty, dalej oliwki, przekrojone na pół pomidorki, przestudzone pieczarki, odcedzony groszek, po 3/4 pokrojonego jajka, starty ser, szynkę, po krojoną paprykę i kukurydzę. Wstaw do lodówki.
Przed podaniem polej sosem, posyp szczypiorkiem i udekoruj ósemką jajka.Źródło: Naj