Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem

Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 15093

Dodano:

Odsłon: 3002

Połączenie jeżyn z serem feta i arbuzem ? Dlaczego nie. Zapewniam sprawdza się.

Składniki

  • 1/4 niedużego arbuza
  • 1 szklanka jeżyn
  • sałata lodowa
  • 100 g sera feta
  • listki szczawiui
  • 1 łyżeczka oliwy extra vergine
  • Sos : 2 łyżki miodu
  • 2 łyzeczki startego imbiru
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • szczypta soli
  • świeżo mielony czarny pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Arbuza obrałem, pokroiłem w kostkę usuwając pestki. Wymieszałem ze składnikami sosu. Na talerzach rozłożyłem opłukaną i porwaną na kawałki sałatę lodową, doprawiłem ją solą, pieprzem i skropiłem 1 łyżeczką oliwy, delikatnie wymieszałem. Wyłożyłem arbuaza z sosem, jeżyny i pokruszony ser feta oraz listki szczawiu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń