Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z kabanosami i tortellini

Sałatka z kabanosami i tortellini

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z kabanosami i tortellini"

Składniki

  • 3 łyżki śmietany sałatkowej
  • 20 dag kwaśnej śmietany
  • 50 dag tortellini ze szpinakiem i ricottą
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków cherry
  • 1 ogórek
  • 15 dag kabanosów
  • łyżka oleju
  • czerwony pieprz
  • 5 dag rukoli
  • łyżka minioliwek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Połącz obydwie śmietany, dodaj sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Opłucz i posiekaj szczypiorek. Dodaj do sosu śmietanowego.

  2. Tortellini przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. Ogórka umyj i pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Łatwo to zrobić obieraczką do warzyw. Kabanosy pokrój w ukośne plasterki ok. 5 mm grubości.

  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim przez kilka minut kabanosy. Następnie je zdejmij, a na tłuszczu duś przez chwilę pomidorki. Tortellini wymieszaj z umytą rukolą, pomidorkami, kabanosami, ogórkiem i połową sosu. Tuż przed podaniem udekoruj pozostałym sosem, minioliwkami i czerwonym pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.

  4. Czas przygotowania: 30 minut 350 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń