Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato, to okres w którym należy wykorzystać bogactwo warzyw i podawać je w miarę często.Ta sałatka jest naprawdę smaczna pod warunkiem, że kalafiora nie rozgotujemy.
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Składniki
Kalafior podzielić na małe różyczki. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru na półtwardo (nie można go rozgotować). Na sicie przelać zimną wodą. Na podłużnym półmisku ułożyć liście sałaty, różyczki kalafiora, pokrojony w drobną kostkę ogórek , szczypiorek, szynkę i kukurydzę.
Składniki sosu dokładnie rozmieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawić wg uznania. Przed samym podaniem - sałatkę polać sosem.