Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1984

Dodano:

Odsłon: 39108

Nie ma co się oszukiwac, sałatka jest niezdrowa, ale dla tego smaku warto od czasu do czasu zgrzeszyc :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, dodajemy do niej drobno pokrojone jajka, kukurydzę oraz fasolę.

  2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kostkę, prószymy przyprawą do kurczaka i smazymy na rumiano. Kiedy przestygnie dodajemy do reszty składników. Na koniec kruszymy makaron z zupki chińskiej i dodajemy wszystkie załączone do niej przyprawy. Całośc jeszcze solimy, pieprzymy według uznania i mieszamy z majonezem.

  3. Sałatka nadaje się do jedzenia po około 2 godzinach, kiedy smaki się przejdą, a makaron zmięknie i spęcznieje pod wpływem soków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danjolka5 23 lutego 2010 muszę wyprobować,na pewno pyszna.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hakmet 20 lutego 2010 Zgadza sie, jest pyszna, choc ja znam wersje troszke inna. Ale tez jet smaczna :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń