Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapusty pekińskiej z rzeżuchą

Sałatka z kapusty pekińskiej z rzeżuchą

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 464

Dodano:

Odsłon: 132

Delikatna sałatka warzywna. Pyszna ze świeżym pieczywem ale pasuje też jako dodatek do dań ciepłych.

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej (najsmaczniejsza jest ta od czubka :)
  • Po 1/2 papryki czerwonej i zielonej
  • 2/3 puszki kukurydzy
  • 1 mała cebula
  • 1 -2 łyżki świeżo ściętej rzeżuchy
  • jogurt naturalny 150 g
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa opłukać, drobno pokroić. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę
    Kukurydze odsączyć.Wszystko razem wymieszać w misce.

  2. Dodać ściętą świeżą rzeżuchę

  3. Dodać jogurt i majonez oraz sól i pieprz do smaku.
    Wszystko razem wymieszać i wstawić na minimum 30 minut do lodówki.

    smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń