Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z kaszą gryczaną, burakiem, jajkami, brokułem i papryką oraz sosem czosnkowym. Sycąca przekąska do pracy. Smaczna propozycja na kolację.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Składniki
Buraka owijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 1,5 godz. Wyjmujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonym wrzątku i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min, odsączamy, studzimy. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.