Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z klopsikami, rzodkiewką i kiełkami

Sałatka z klopsikami, rzodkiewką i kiełkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Sałatka z klopsikami, rzodkiewką i kiełkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi umyj, odetnij twarde końce, gotuj ok. 8 minut. W tym czasie mięso dopraw solą i pieprzem, uformuj kuleczki. Smaż na oliwie, aż się zezłocą.

  2. Sałatę pokrój na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w ćwiartki. Łyżkę soku z cytryny wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu i cukru, dodaj śmietanę i posiekany szczypiorek. sałatki wyłóż na talerz, polej sosem, posyp natką i kiełkami.

  3. Rada: Zamiast śmietany użyj jogurtu, sos będzie lżejszy.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń