Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z klopsikami, rzodkiewką i kiełkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Szparagi umyj, odetnij twarde końce, gotuj ok. 8 minut. W tym czasie mięso dopraw solą i pieprzem, uformuj kuleczki. Smaż na oliwie, aż się zezłocą.
Sałatę pokrój na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w ćwiartki. Łyżkę soku z cytryny wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu i cukru, dodaj śmietanę i posiekany szczypiorek. sałatki wyłóż na talerz, polej sosem, posyp natką i kiełkami.
Rada: Zamiast śmietany użyj jogurtu, sos będzie lżejszy.Źródło: Olivia