Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z komosą ryżową

Sałatka z komosą ryżową

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 260

Dodano:

Odsłon: 3056

Zdrowa, pyszna i szybka w przygotowaniu letnia sałatka.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Lekko osoloną wodę ( 1 1/2 szklanki ) zagotuj, Dodaj 1 szklankę komosy ryżowej i gotuj 12-15 min., aż ziarenka będą miękkie.

  2. Pomidorki cherr poprzekrajaj na połówki, Ogórka pokrój na ćwiartki i za pomocą łyżki wydłub środek . Uprażyć płatki migdałów.

  3. Pokrój miętę i szczypiorek.

  4. Gdy komosa ryżowa będzie gotowa wymieszać ją z pomidorkami cherry, ogórkiem, miętą i szczypiorkiem. Skropić limonką i odrobiną oliwy z oliwek. Posolić i popieprzyć do smaku. Posypać uprażonymi płatkami migdałów i odrobiną rodzynek.

  5. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniafor 15 lipca 2014 A ja miałam to szczęście, że jadłam....była przepyszna!!!!!! :-D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 lipca 2014 A ja żałuję, że nie zdążyłam spróbować :) buziaczki :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 12 lipca 2014 A ja wczoraj miałem w ręku komosę i nie kupiłem , teraz żałuję.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń