Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie

Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1014

Dodano:

Odsłon: 383

Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie

Składniki

  • 1 litrowy słoik papryki konserwowej,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka suszonej bazylii,
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego,
  • olej do smażenia.
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Wrzucamy cebulę, przyprawiamy.
    Chwilę smażymy ( 2 minuty).
    Następnie dodajemy ketchup i smażymy 1 minutę.
    Paprykę konserwową kroimy w paski.
    Paprykę mieszamy z smażoną cebulą.
    Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń