Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na letnie upały: lekkie i szybkie
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Składniki
Liście sałaty i boćwiny umyć i osączyć.Sałatę porozrywać,a boćwinę pokroić w cienkie paski.Ściąć rzeżuchę nożyczkami.
Piersi kurczaka umyć,osączyć,posypać solą i pieprzem.Rozgrzać olej na patelni i smażyć filety około 4 min z każdej strony na brązowy kolor. Zdjąć z tłuszczu i osączyć na ręczniku papierowym
Gotową sałatkę nałożyć na 4 talerze i polać sosem.Ciepłe filety pokroić w plastry i ułożyć na listkach.Podawać z czarnym, aromatycznym chlebem,np. pumperniklem