Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kurczakiem i pekińską

Sałatka z kurczakiem i pekińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 529 Ocena: 15885

Dodano:

Odsłon: 25563

Dziś wam proponuję pyszną i szybką sałatkę z kurczakiem i pekińską. Delikatna, słodko-pikantna, z delikatną nutą owocową, nadaję się na każdą okazję o każdej porze dnia.

Składniki

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 ananas lub ananas z puszki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 łyżeczki przyprawy tandori masala lub przyprawy do gyrosa
  • kilka łyżek majonezu zależy czy lubicie jak jest go dużo, czy jak jest go mało
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • oliwa
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie z dodatkiem przyprawy tandori masala, pieprzu i soli. Usmażone mięso odstawiamy do ostygnięcia. Ananasa obieramy, wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy. Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki. Do miski wrzucamy podsmażonego kurczaka, ananasa, kukurydzę.

  2. Dodajemy majonez i wyciśnięty przez praskę czosnek.

  3. Dodajemy kapustę pekińską i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GochaGospocha 03 marca 2018 Nigdy nie dodawajcie świeżego ananasa do kurczaka, innego mięsa ani jajek, do niczego co zawiera białka. Jego enzymy rozpuszczą mięso (białko)! Odpowiedzi: 4 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń