Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka sałatka, łatwa w modyfikacji. Można podawać z pieczywem, ryżem, kaszą lub samodzielnie.
Szybka i smaczna
Odsłon: 11140
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 124
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2670
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Szybka i smaczna
Odsłon: 11140
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 124
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2670
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Składniki
Kurczaka pokroić w paski lub na mniejsze kawałki, zamarynować i odstawić do lodówki. W razie braku czasu, można go przyrządzić od razu. Po zamarynowaniu, grillować przez kilka minut na specjalnej patelni lub grillu elektrycznym, ewentualnie ugotować na parze lub upiec.
Mango i awokado pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną sałatę. Cebulę pokroić w piórka, papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, posiekać i również dodać do sałatki. Składniki dressingu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę.
Podzielić sałatkę na dwa talerze, na każdej porcji rozłożyć lekko ostudzone mięso. Polecam posypać sałatkę pestkami dyni, płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi.